Diensten - Hoppenbrouwers Kindercoaching

Wat zijn de mogelijkheden?

Welke aanpak en ondersteuning nodig is voor de hulpvraag van jouw kind gaan we met elkaar ontdekken. Niet ieder kind is daarin gelijk. En daarnaast kan de behoefte van jouw kind veranderen in de loop van de tijd. 

Als coach kan ik verschillende technieken en oplossingen inzetten om voor jouw kind maatwerk te maken. 

Hieronder heb ik de verschillende mogelijkheden op een rijtje gezet. Wil je meer weten hoe deze aanpak voor jou en je kind kan werken, neem contact met mij op. 

Kindercoaching

In een kortdurend en oplossingsgericht traject help ik bij het vinden van een oplossing die werkt. Voor jouw kind en jou als ouder. Vaak bestaat dit uit het helpen ordenen van de gedachten van je kind, het bewust maken van wat je kind al kan maar nog niet beseft en het helpen bij strategieën die werken voor jouw kind. Hierdoor is jouw kind beter in staat om te gaan met verschillende situaties.

Ik leer leren

‘Ik Leer Leren’ is een training voor kinderen vanaf groep 7/8 die vastlopen in hun schooltaken en leerwerk. Ik Leer Leren is geen huiswerkbegeleiding en ook geen verzameling tips of trucjes, maar een methode die uitgaat van al aanwezige kwaliteiten. Kinderen ontdekken zélf wat werkt en hoe ze hun leerwerk optimaal kunnen plannen en uitvoeren.

Reflexintegratie

Reflexintegratie is helpend voor iedereen! Wanneer de natuurlijke reflexen van het lichaam niet op een natuurlijke manier onderdeel worden van je functioneren, kunnen ze zorgen voor allerlei klachten. Denk aan moeite met concentreren, stil zitten, leren lezen, samenwerken, vriendschappen aangaan, schrijven of motorische uitdagingen.

Scroll naar top