Kindercoaching - Hoppenbrouwers Kindercoaching

Kindercoaching

Waarom kindercoaching?

Heeft je kind het moeilijk en wil je ontdekken en leren wat je als ouder zou kunnen betekenen? Is het soms lastig te begrijpen wat je kind nodig heeft van jou als ouder? Zou je graag wat meer van de handleiding van je kind willen weten? Kinderen hebben soms moeite met bepaalde situaties, zitten niet lekker in hun vel of zijn door omstandigheden uit hun evenwicht geraakt. Als kindercoach ga ik ervan uit dat de oplossing in het kind zit maar daar soms iemand nodig heeft dit te ontdekken.
Volgens een oude Afrikaanse wijsheid: ‘It takes a village to raise a child’’, draagt de hele gemeenschap zorg voor een kind. Hulp ontvangen in de begeleiding van je kind is dan zo gek nog niet.

Wat doe ik als kindercoach?

Kinderen weten al van alles over zichzelf. Ze zijn bekend met hun eigen persoonlijke kwaliteiten en mogelijkheden. Dat is mooi en daar maak ik graag gebruik van. Op reis geven we samen aandacht aan datgene dat nog nodig is; waar je kind nog wat kan leren. We ontdekken samen wat daarin van nature het beste werkt. Als kindercoach ga ik ervan uit dat de oplossing in het kind zit.
In een kortdurend en oplossingsgericht traject help ik jouw kind en jou als ouder. Vaak bestaat dit uit het helpen ordenen van de gedachten van je kind, het bewust maken van wat je kind al kan maar nog niet beseft en het helpen bij strategieën die werken voor jouw kind. Hierdoor is jouw kind beter in staat om te gaan met verschillende situaties.

Ik reis graag een stukje met jouw kind mee!

Mijn werkgebied is de regio Arnhem-Nijmegen. In overleg is begeleiding daarbuiten natuurlijk bespreekbaar.

Wat anderen zeggen....

Scroll naar top